A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівський ліцей
Галицької міської ради
Івано-Франківської області

Положення про службу охорони праці, безпеки життєдіяльності

Дата: 23.09.2021 19:04
Кількість переглядів: 55

1. Загальні положення

1.1. Згідно з Законом України «Про охорону праці», наказом Державного комітету з нагляду за охороною праці від 15.11.2004 року № 255 «Про затвердження Типового положення про службу охорони праці» та рішенням колегії Міністерства освіти і науки України від 11 лютого 2010 р. протокол №1/8-5 «Про стан травматизму під час навчально-виховного процесу серед вихованців, учнів, студентів, працівників і заходи щодо його профілактики» в закладі створюється служба охорони праці, безпеки життєдіяльності для організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально-економічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасних випадків, професійних захворювань і аварій у процесі праці.

1.2. Служба охорони праці, безпеки життєдіяльності підпорядковується безпосередньо директору навчального закладу.

  • 1.3. Служба охорони праці, безпеки життєдіяльності через керівників структурних підрозділів вирішує такі завдання: забезпечення безпеки виробничих процесів, устаткування, будівель та споруд;
  • забезпечення працюючих засобами індивідуального та колективного захисту;
  • професійної підготовки і підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та відпочинку працюючих;
  • професійного добору виконавців для визначених видів робіт.

1.3 Служба охорони праці, безпеки життєдіяльності входить до структури навчального закладу як одна з основних служб.

1.4 Служба охорони праці, безпеки життєдіяльності незалежно від чисельності працюючих функціонує як самостійний структурний підрозділ у вигляді відповідальної особи, групи спеціалістів чи одного спеціаліста, в тому числі за сумісництвом.

1.5 Навчання та перевірка знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності працівників служби охорони праці, безпеки життєдіяльності проводиться в установленому законодавством порядку під час прийняття на роботу та періодично один раз на три роки.

1.6 Працівники служби охорони праці, безпеки життєдіяльності установи в своїй діяльності керуються законодавством України, нормативно-правовими актами з охорони праці, безпеки життєдіяльності, колективним договором та актами з охорони праці, безпеки життєдіяльності, що діють в межах установи, міжгалузевими та галузевими нормативними актами з охорони праці, безпеки життєдіяльності і Положенням про службу охорони праці. 1.7 Ліквідація служби охорони праці, безпеки життєдіяльності допускається тільки в разі ліквідації навчального закладу.

Повну версію можна завантажити за посиланням Положення про службу охорони праці, безпеки життєдіяльності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора