A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівський ліцей
Галицької міської ради
Івано-Франківської області

Положення про академічну доброчесність

Дата: 23.09.2021 18:58
Кількість переглядів: 79

1. Загальні положення

1.1. Положення про академічну доброчесність (далі Положення) закладу загальної середньої освіти «Вікторівського ліцею  Галицької міської ради ради Івано-Франківської області» (далі Заклад) встановлює моральні принципи і загальні етичні норми у відносинах між представниками шкільної спільноти (учасниками освітнього процесу та працівниками) під час виконання ними своїх обов’язків, які випливають з вимог чинного законодавства України, Правил внутрішнього трудового розпорядку та інших чинних у закладі локальних нормативних актів, на підставі яких розроблено Положення.

1.2. Це Положення розроблено на основі Конвенції ООН «Про права дитини» (1989), Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про запобігання корупції», «Про авторські та суміжні права», Статуту ЗЗСО, Правил внутрішнього трудового розпорядку .

1.3. Метою Положення про академічну доброчесність є формування в закладі системи демократичних відносин між представниками освітньої спільноти (учасниками освітнього процесу та працівниками), розвиток корпоративної культури, забезпечення академічної свободи і сприятливого морально-психологічного клімату в колективі та підвищення авторитету закладу.

1.4. У своїй діяльності заклад освіти дотримується принципу меритократії, що означає оцінювання здобувачів освіти винятково на підставі їх знань і вмінь, а педагогічних працівників – на основі їх професійної компетентності, результатів роботи, внеску у розвиток закладу, що є підставою для їх подальшого матеріального, морального та кар’єрного стимулювання. Заклад освіти зобов’язується вживати заходів щодо запобігання та виявлення академічного плагіату в роботах педагогічних працівників та здобувачів освіти.

1.5. Педагогічні працівники та здобувачі освіти зобов’язані дотримуватися загальновизнаних норм етики, моралі, поважати гідність осіб, які працюють та навчаються в закладі, підтримувати систему демократичних відносин між представниками освітня спільноти, сприяти підвищенню морально-психологічного клімату в колективі, спрямовувати свої дії на зміцнення авторитету закладу освіти.

1.6. Заклад в своїй діяльності керується принципом незалежності здобуття загальної середньої освіти від впливу політичних партій, громадських і релігійних організацій. Створення та діяльність політичних партій, суспільно-політичних рухів, релігійних об'єднань та воєнізованих формувань в школі не допускається.

1.7. Адміністрація закладу гарантує дотримання ст. 36 Конституції України. Належність особи до будь-якої політичної партії, громадської, релігійної організації, що діють відповідно до Конституції України, не є перешкодою для її участі в освітньому процесі. Педагогічні працівники та інші співробітники закладу є вільними у своїх політичних і передвиборчих симпатіях. Жодний адміністративний тиск з приводу політичних переконань, а також характеру волевиявлення членів освітньої спільноти через вибори, референдуми та інші форми безпосередньої демократії є недопустимим.

Завантажити повну версію можна за посиланням ПОЛОЖЕННЯ ПРО АКАДЕМІЧНУ ДОБРОЧЕСНІСТЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора