A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівський ліцей
Галицької міської ради
Івано-Франківської області

Положення про навчання, інструктаж та перевірку знань

Дата: 23.09.2021 19:29
Кількість переглядів: 48

1. Загальні положення 

1.1 Це Положення встановлює порядок навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників закладу.

1.2. Дане Положення розроблене з урахуванням Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 року № 15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 року за №231/10511, та Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 18.04.2006 року №304(далі — Типове положення).

1.3. Це Положення спрямоване на реалізацію системи безперервного навчання з питань охорони праці працівників з метою забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасних випадків та професійних захворювань.

1.4. Вимоги цього Положення є обов’язковими для виконання учасниками навчально-виховного процесу, іншими працівниками закладу.

1.5. В закладі один раз на 3 роки складаються план-графік проведення навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, які затверджуються наказом.

1.6. Відповідальність за забезпечення навчання з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу з наступною перевіркою знань несе директор навчального закладу.

1.7. Контроль за дотриманням вимог цього Положення здійснюють органи управління освітою за підпорядкуванням, органи державного нагляду за охороною праці, представники галузевої профспілки.

Завантажити повну версію можна за посиланням Положення про навчання, інструктаж та перевірку знань


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора